Zöldséges-sonkás kocsonya

Adag: 4, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézség: Közepes

Elkészítés

A sonkát körülbelül 1 centiméteres kockára felaprítjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és felaprítjuk. A petrezselymet leöblítjük, és apróra vágjuk. A bort 2 dl vízzel felforraljuk, sózzuk, fehér borssal megszórjuk. Amikor forr, a póréhagymát és a sárgarépát szűrőkanálban 5 percig fõzzük benne, hogy kissé ropogós maradjon. Ezután kivesszük, és kihûtjük. A zselatinport kevés vízzel elkeverjük, és 5 percig állni hagyjuk, majd a forró boros lébe öntjük, elkeverjük, felforraljuk, és levesszük a tûzrõl. Hagyjuk kihûlni. Kuglófformának az aljára sonkakockákat teszünk, kicsit lenyomkodjuk, majd megszórjuk zöldséggel, petrezselyemmel, erre újabb sonka- és zöldségsor következik, amíg a forma megtelik. Mindig jól tömörítsük a hozzávalókat, tenyerünkkel nyomkodjuk le.A kihűlt, de még nem dermedt zselével leöntjük, megrázogatjuk, hogy a sonka közé mindenhová kerüljön lé. Másnapig betesszük a hűtõbe.Tálalás elõtt a formát egy pillanatra forró vízbe mártjuk, tálra borítjuk, és salátalevelekkel, paradicsommal díszítve tálaljuk.

 

 

Vélemények, visszajelzések0 visszajelzés

Még nem írtak véleményt!

Írja meg tapasztalatát, véleményét!

Hozzászólás írásához be kell jelentkeznie!
Facebook profilommal szólok hozzá
Név:

Bejelentkezve Facebookon:
név

Kilépek a Facebookból
Mennyire volt elégedett a recepttel:

Tapasztalata, véleménye: A véleményt saját felelősségére írja! A(z) 54.166.205.242 IP címről szól hozzá.

felhasználói szabályzatot

Kemencés-narancsos kacsa

Közepes
Elkészítési idő: 90 perc

Mediterrán palacsintatorta

Egyszerű
Elkészítési idő: 60 perc

Tonhalszeletek sajttal és gombával

Egyszerű
Elkészítési idő: 60 perc

Nagyi krémese

Egyszerű
Elkészítési idő: 90 perc

Szivárványszelet

Nehéz
Elkészítési idő: 130 perc

Sajtos kosárka

Egyszerű
Elkészítési idő: 80 perc

További receptek »