Zöldborsós, fenyőmagos kenyér

Adag: 4, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézség: Közepes

Hozzávalók 4 főre

3 dkg élesztő
1 kiskanál cukor
15 dkg korpás búzaliszt
15 dkg finomliszt
1 dl joghurt
1 dl olívaolaj
1 evőkanál apróra vágott vegyes
zöldfűszer (bazsalikom, rozmaring, petrezselyem, metélőhagyma vegyesen)

fél kaliforniai paprika, apró kockára vágva
20 dkg zöldborsó
10-15 magozott zöld olívabogyó,
apróra vágva a tetejére:
maroknyi fenyőmag

Elkészítés

Az élesztőt 1 dl cukorral édesített vízbe morzsoljuk, és langyoshelyen felfuttatjuk. A kétféle lisztet összeszitáljuk, majd az élesztővel, a joghurttal és az olajjal kenyértésztává dagasztjuk. A fűszereket, a borsót és az olívabogyót beledolgozzuk, majd letakarva körülbelül kétszeresére kelesztjük. Ezután átgyúrjuk, és egy olajjal kikent sütőformába fektetjük. Itt ismét kelesztjük félórán át. A tetejét a fenyőmagokkal csinosan kidíszítjük, majd 200 fokra előremelegített sütőben aranybarnára sütjük. A formából kiemeljük, rácson hagyjuk kihűlni. Hidegen, joghurtos mártogatókkal, fűszeres vajkrémekkel kínáljuk.

Még több recept ezekkel a hozzávalókkal:

 

Vélemények, visszajelzések0 visszajelzés

Még nem írtak véleményt!

Írja meg tapasztalatát, véleményét!

Hozzászólás írásához be kell jelentkeznie!
Facebook profilommal szólok hozzá
Név:

Bejelentkezve Facebookon:
név

Kilépek a Facebookból
Mennyire volt elégedett a recepttel:

Tapasztalata, véleménye: A véleményt saját felelősségére írja! A(z) 54.162.105.241 IP címről szól hozzá.

felhasználói szabályzatot

Kemencés-narancsos kacsa

Közepes
Elkészítési idő: 90 perc

Mediterrán palacsintatorta

Egyszerű
Elkészítési idő: 60 perc

Tonhalszeletek sajttal és gombával

Egyszerű
Elkészítési idő: 60 perc

Nagyi krémese

Egyszerű
Elkészítési idő: 90 perc

Szivárványszelet

Nehéz
Elkészítési idő: 130 perc

Sajtos kosárka

Egyszerű
Elkészítési idő: 80 perc

További receptek »