Vaddisznócomb borban főzve

Adag: 4, Elkészítési idő: 150 perc, Nehézség: Nehéz

Elkészítés

A combot lehártyázzuk, a víz é sbor keverékében főzzük. Hozzáadjuk az apróra vágott zöldségeket, kakukkfüvet, egész borókabogyót, borókaágat, reszelt citromhéjat. Lassan főzzük a húst, épp csak gyöngyözzön, míg megpuhul. Ekkor a levet leszűrjük, a húst tálalásig melegen tartjuk. Cukrot karamellizálunk, olajjal és a liszttel barnamártást készítünk, kevés főzőlével felengedjük. A megfőtt zöldségeket átpasszírozva a mártáshoz adjuk. Ízesítésre őrölt borókabogyót, tejfölt és citromlét használunk. Utólag kevés cukorral, sóval ízesítjük. Akkor kellemes a mártás, ha mind a három ízt érezzük, cukor, só, citrom. A húst felszeleteljük, leöntjük a mártással, tetejét megszórjuk őrölt zöldborssal. Ezután már nem keverjük meg. Zsemlegombóccal tálaljuk.

 

Még több recept ezekkel a hozzávalókkal:

 

Vélemények, visszajelzések0 visszajelzés

Még nem írtak véleményt!

Írja meg tapasztalatát, véleményét!

Hozzászólás írásához be kell jelentkeznie!
Facebook profilommal szólok hozzá
Név:

Bejelentkezve Facebookon:
név

Kilépek a Facebookból
Mennyire volt elégedett a recepttel:

Tapasztalata, véleménye: A véleményt saját felelősségére írja! A(z) 54.226.179.247 IP címről szól hozzá.

felhasználói szabályzatot

Kemencés-narancsos kacsa

Közepes
Elkészítési idő: 90 perc

Mediterrán palacsintatorta

Egyszerű
Elkészítési idő: 60 perc

Tonhalszeletek sajttal és gombával

Egyszerű
Elkészítési idő: 60 perc

Nagyi krémese

Egyszerű
Elkészítési idő: 90 perc

Szivárványszelet

Nehéz
Elkészítési idő: 130 perc

Sajtos kosárka

Egyszerű
Elkészítési idő: 80 perc

További receptek »