Ügyfélszolgálatunk:
helpdeskistenhozta@lapcom.hu
+36 30 747 6626 (H-P: 8.00-16.00)
Vaddisznócomb borban főzve
- Recept
- Vélemény

Hozzávalók 4 főre
Hozzávalók:60 dkg vaddisznócomb (egészben)
7 dl vörösbor
7 dl víz
1 sárgarépa
1 gyökér
kakukkfű
10 db borókabogyó (egészben)
1 pici borókaág
1 citrom
1 kanál cukor
1 dl olaj
2 kanál liszt
őrölt borókabogyó
őrölt zöldbors
2 dl tejföl
Elkészítés
A combot lehártyázzuk, a víz é sbor keverékében főzzük. Hozzáadjuk az apróra vágott zöldségeket, kakukkfüvet, egész borókabogyót, borókaágat, reszelt citromhéjat. Lassan főzzük a húst, épp csak gyöngyözzön, míg megpuhul. Ekkor a levet leszűrjük, a húst tálalásig melegen tartjuk. Cukrot karamellizálunk, olajjal és a liszttel barnamártást készítünk, kevés főzőlével felengedjük. A megfőtt zöldségeket átpasszírozva a mártáshoz adjuk. Ízesítésre őrölt borókabogyót, tejfölt és citromlét használunk. Utólag kevés cukorral, sóval ízesítjük. Akkor kellemes a mártás, ha mind a három ízt érezzük, cukor, só, citrom. A húst felszeleteljük, leöntjük a mártással, tetejét megszórjuk őrölt zöldborssal. Ezután már nem keverjük meg. Zsemlegombóccal tálaljuk.
Még több recept ezekkel a hozzávalókkal:
Kemencés-narancsos kacsa
Közepes
Elkészítési idő: 90 perc
Mediterrán palacsintatorta
Egyszerű
Elkészítési idő: 60 perc
Tonhalszeletek sajttal és gombával
Egyszerű
Elkészítési idő: 60 perc
Nagyi krémese
Egyszerű
Elkészítési idő: 90 perc
Vélemények, visszajelzések0 visszajelzés
Írja meg tapasztalatát, véleményét!