Tonhalszeletek sajttal és gombával

Adag: 4, Elkészítési idő: 60 perc,

Hozzávalók 4 főre

80 dkg szálka és bőr nélküli tengerihal-filé
só, őrölt fehér bors ízlésszerint
3–4 evőkanál liszt
olaj (a sütéshez)
1 kis fej vöröshagyma
15–20 dkg csiperkegomba
2 gerezd fokhagyma
1 kis csokor petrezselyem
1 kávéskanál paradicsompüré
15–20 dkg reszelt sajt

Elkészítés

A halat mindenhol kissé megsózzukés borsozzuk, lisztbemártjuk, és ujjnyi forró olajonoldalanként 3-3 perc alatt megsütjük.Jól lecsöpögtetjük éskiolajozott tűzálló tálba egymásmellé tesszük. A hagymát finomraaprítjuk, majd 3 evőkanál olajonkevergetve megfonnyasztjuk.A vékonyra felszeletelt gombávaltovább pirítjuk, kissé megsózzukés borsozzuk. Zúzott fokhagymávalés finomra vágottpetrezselyemmel fűszerezzük,végül a paradicsompürét is hozzákeverjük.A paradicsomosgombaragut a halszeletekenelosztjuk, a tetejükre sajtot szórunk.Közepesen forró sütőben 20 percig sütjük. Párolt rizzseltálaljuk.

Még több recept ezekkel a hozzávalókkal:

 

Vélemények, visszajelzések0 visszajelzés

Még nem írtak véleményt!

Írja meg tapasztalatát, véleményét!

Hozzászólás írásához be kell jelentkeznie!
Facebook profilommal szólok hozzá
Név:

Bejelentkezve Facebookon:
név

Kilépek a Facebookból
Mennyire volt elégedett a recepttel:

Tapasztalata, véleménye: A véleményt saját felelősségére írja! A(z) 54.80.33.183 IP címről szól hozzá.

felhasználói szabályzatot

Kemencés-narancsos kacsa

Közepes
Elkészítési idő: 90 perc

Mediterrán palacsintatorta

Egyszerű
Elkészítési idő: 60 perc

Tonhalszeletek sajttal és gombával

Egyszerű
Elkészítési idő: 60 perc

Nagyi krémese

Egyszerű
Elkészítési idő: 90 perc

Szivárványszelet

Nehéz
Elkészítési idő: 130 perc

Sajtos kosárka

Egyszerű
Elkészítési idő: 80 perc

További receptek »