Szivárványszelet

Adag: 4, Elkészítési idő: 130 perc, Nehézség: Nehéz

Elkészítés

Az 5 tojást a porcukorral habosra kikeverjük, mikor már szinte fehér, folyamatos keverés közben hozzáadjuk az olajat, a lisztet és a sütőport is. Előmelegített sütőben, zsírozott, lisztezett tepsiben sütjük, amíg el nem válik a tepsi falától, majd kiborítjuk. A barna és a puncsos piskótát ugyanezen módon készítjük. A krémhez a tejet a liszttel puding állagúra főzzük, amikor már nem forró, hozzáadjuk a margarinhoz és a porcukorhoz. Csomómentesre keverjük, s hozzáadjuk a mogyoróaromát. Ragasztásnál elõször a barna piskótát tesszük le, majd krém, aztán a sárga piskóta és megint krém, végül a puncsos piskóta. A bevonathoz a 4 tojássárgáját kikeverjük a 15 dkg porcukorral, majd egyenletesen felvisszük a puncsos piskótára. A 4 dkg tortabevonót felolvasztjuk a 2 evőkanál langyos olajban, majd a tojásos bevonatra csurgatjuk.

 

Még több recept ezekkel a hozzávalókkal:

 

Vélemények, visszajelzések0 visszajelzés

Még nem írtak véleményt!

Írja meg tapasztalatát, véleményét!

Hozzászólás írásához be kell jelentkeznie!
Facebook profilommal szólok hozzá
Név:

Bejelentkezve Facebookon:
név

Kilépek a Facebookból
Mennyire volt elégedett a recepttel:

Tapasztalata, véleménye: A véleményt saját felelősségére írja! A(z) 54.158.253.14 IP címről szól hozzá.

felhasználói szabályzatot

Kemencés-narancsos kacsa

Közepes
Elkészítési idő: 90 perc

Mediterrán palacsintatorta

Egyszerű
Elkészítési idő: 60 perc

Tonhalszeletek sajttal és gombával

Egyszerű
Elkészítési idő: 60 perc

Nagyi krémese

Egyszerű
Elkészítési idő: 90 perc

Szivárványszelet

Nehéz
Elkészítési idő: 130 perc

Sajtos kosárka

Egyszerű
Elkészítési idő: 80 perc

További receptek »