Sörkifli

Adag: 4, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézség: Közepes

Elkészítés

A margarint a sóval összekeverjük, és öt részre osztjuk. A lisztet az élesztővel összekeverjük, és mélyedést csinálunk a közepébe. A joghurtot az olajjal és a tojással összekeverjük, és a tejjel együtt a mélyedésbe öntjük. Összedagasztjuk, kelesztjük. Amikor megkelt, még egyszer dagasztjuk, és csak a második kelés után használjuk fel. A megkelt tésztát tíz cipóra osztjuk. A cipókat mindig kettesével kör alakúra nyújtjuk. Az egyiket megkenjük a sós vajjal, és rátesszük a másik kört, de eztmár nem vajazzuk. Ezutána kört derelyevágóval nyolc részre osztjuk, és mindegyik közepébe egy csík sajtot teszünk. Feltekerjük, kiflivé formáljuk, a tetejét tojással megkenjük, szezámmaggal megszórjuk, és előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük. Negyven darab kifli lesz belőle.

Még több recept ezekkel a hozzávalókkal:

 

Vélemények, visszajelzések0 visszajelzés

Még nem írtak véleményt!

Írja meg tapasztalatát, véleményét!

Hozzászólás írásához be kell jelentkeznie!
Facebook profilommal szólok hozzá
Név:

Bejelentkezve Facebookon:
név

Kilépek a Facebookból
Mennyire volt elégedett a recepttel:

Tapasztalata, véleménye: A véleményt saját felelősségére írja! A(z) 54.81.208.173 IP címről szól hozzá.

felhasználói szabályzatot

Kemencés-narancsos kacsa

Közepes
Elkészítési idő: 90 perc

Mediterrán palacsintatorta

Egyszerű
Elkészítési idő: 60 perc

Tonhalszeletek sajttal és gombával

Egyszerű
Elkészítési idő: 60 perc

Nagyi krémese

Egyszerű
Elkészítési idő: 90 perc

Szivárványszelet

Nehéz
Elkészítési idő: 130 perc

Sajtos kosárka

Egyszerű
Elkészítési idő: 80 perc

További receptek »