Sárgaborsó-krémleves kolozsvári szalonnával, krutonnal

Adag: 3, Elkészítési idő: 100 perc,

Elkészítés

A sárgaborsót 2,5 liter vízben feltesszük főni, sózzuk, borsozzuk, beleteszünk két babérlevelet (amit turmixolás előtt kiveszünk a levesből, mert különben keserű lesz az étel), lereszelt fokhagymát, finomra vágott vöröshagymát.
Praktikus tanács: a kolozsvári szalonna bőrét főzzük bele, de turmixolás előtt ne felejtsük el kivenni a levesből! Ha a sárgaborsó megfőtt, botmixerrel pépesítsük (vagy sűrű szövésű szitántörjük át).
Magyaros rántást készítünk: kicsi olajat hevítünk, hozzáadjuk a lisztet, a lereszelt fokhagymát ésa pirospaprikát. A levest berántjuk, készre főzzük. Pirított kolozsvári szalonna-csíkokkal és pirított kenyérkockákkal, vagy háromszög alakúra vágott toast szeletekkel tálaljuk.

 

Még több recept ezekkel a hozzávalókkal:

 

Vélemények, visszajelzések0 visszajelzés

Még nem írtak véleményt!

Írja meg tapasztalatát, véleményét!

Hozzászólás írásához be kell jelentkeznie!
Facebook profilommal szólok hozzá
Név:

Bejelentkezve Facebookon:
név

Kilépek a Facebookból
Mennyire volt elégedett a recepttel:

Tapasztalata, véleménye: A véleményt saját felelősségére írja! A(z) 54.226.179.247 IP címről szól hozzá.

felhasználói szabályzatot

Kemencés-narancsos kacsa

Közepes
Elkészítési idő: 90 perc

Mediterrán palacsintatorta

Egyszerű
Elkészítési idő: 60 perc

Tonhalszeletek sajttal és gombával

Egyszerű
Elkészítési idő: 60 perc

Nagyi krémese

Egyszerű
Elkészítési idő: 90 perc

Szivárványszelet

Nehéz
Elkészítési idő: 130 perc

Sajtos kosárka

Egyszerű
Elkészítési idő: 80 perc

További receptek »