Roston sült harcsafilé lecsóval

Adag: 4, Elkészítési idő: 120 perc,

Elkészítés

A harcsafiléket 15 dkg-os darabokra szeljük, sózzuk, borsozzuk, és kevés citromlével meglocsoljuk. Fél óráig pihenni hagyjuk. Közben sós, rövid lében megfőzzük a meghámozott, apróra vágott burgonyát, botmixerrel vagy burgonyatörővel összezúzzuk, és hozzáadjuk a zsiradékot. Folytonos keverés mellett hozzáadagoljuk a lisztet, és visszatesszük a tűzre. Addig kavarjuk fakanállal, amíg el nem válik az edény falától. Kihűtjük, és kiöntjük a gyúródeszkára. Elnyújtjuk ujjnyi vastagra, és olajba mártott pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd vaslapon megpirítjuk.A magyar lecsóhoz hasonlóan elkészítjük a francia lecsót (ratatouille). A harcsaszeleteket paprikás lisztbe forgatjuk, és olajban megpirítjuk. Ízlésesen tálaljuk.

Még több recept ezekkel a hozzávalókkal:

 

Vélemények, visszajelzések0 visszajelzés

Még nem írtak véleményt!

Írja meg tapasztalatát, véleményét!

Hozzászólás írásához be kell jelentkeznie!
Facebook profilommal szólok hozzá
Név:

Bejelentkezve Facebookon:
név

Kilépek a Facebookból
Mennyire volt elégedett a recepttel:

Tapasztalata, véleménye: A véleményt saját felelősségére írja! A(z) 54.162.105.241 IP címről szól hozzá.

felhasználói szabályzatot

Kemencés-narancsos kacsa

Közepes
Elkészítési idő: 90 perc

Mediterrán palacsintatorta

Egyszerű
Elkészítési idő: 60 perc

Tonhalszeletek sajttal és gombával

Egyszerű
Elkészítési idő: 60 perc

Nagyi krémese

Egyszerű
Elkészítési idő: 90 perc

Szivárványszelet

Nehéz
Elkészítési idő: 130 perc

Sajtos kosárka

Egyszerű
Elkészítési idő: 80 perc

További receptek »