Ponty fóliában, vele sült körettel

Adag: 4, Elkészítési idő: 110 perc, Nehézség: Közepes

Elkészítés

Kiterítjük az alufóliát, lerakjuk a burgonyát, sózzuk, rátesszük a pontyot és a többi hozzávalót. Jól meglocsoljuk olívaolajjal. Összezárjuk az alufóliát, és 30 perc alatt készre sütjük.

Filézés: Bármilyen nagyobb testű hal esetében alkalmazhatjuk.
1. Lényege: a fej alatti uszonyok mellett ferdén bevágva a fejet eltávolítjuk.
2. A halat oldalára fektetve a fej felől indulva a gerinccsont mellett (a késélét mindig a csont felé fordítva) a bordacsontig a húst lefejtjük, majd ugyanilyen technikával folytatva a bordacsontról és farkcsontról is.
A halat megfordítva, a másik oldalon ugyanezt tesszük.
3-4. A szálkás halakat „szálkátlanítjuk" a következőképpen: a halfilét bőrével a deszkára fektetjük és éles késsel sűrűn, néhány milliméterenként bevagdossuk. Ugyanezt az irdalást végezzük az apróbb egyben sütött halaknál is. Az előkészített halhúst a felhasználás előtt célszerű az étel jellegének megfelelő fűszerekkel fűszerezni, mert így a halhús ízletesebb lesz.

Még több recept ezekkel a hozzávalókkal:

 

Vélemények, visszajelzések0 visszajelzés

Még nem írtak véleményt!

Írja meg tapasztalatát, véleményét!

Hozzászólás írásához be kell jelentkeznie!
Facebook profilommal szólok hozzá
Név:

Bejelentkezve Facebookon:
név

Kilépek a Facebookból
Mennyire volt elégedett a recepttel:

Tapasztalata, véleménye: A véleményt saját felelősségére írja! A(z) 23.20.165.182 IP címről szól hozzá.

felhasználói szabályzatot

Kemencés-narancsos kacsa

Közepes
Elkészítési idő: 90 perc

Mediterrán palacsintatorta

Egyszerű
Elkészítési idő: 60 perc

Tonhalszeletek sajttal és gombával

Egyszerű
Elkészítési idő: 60 perc

Nagyi krémese

Egyszerű
Elkészítési idő: 90 perc

Szivárványszelet

Nehéz
Elkészítési idő: 130 perc

Sajtos kosárka

Egyszerű
Elkészítési idő: 80 perc

További receptek »