Petrezselyem-krémleves

Adag: 4, Elkészítési idő: 30 perc,

Hozzávalók 4 főre

2 nagy csokor petrezselyemzöld,
1/2 liter alaplé,
1 kis fej vöröshagyma,
2 kis újburgonya,
2-3 ek. tejföl,
só,
2 ek. olívaolaj

Elkészítés

A finomra vágott vöröshagymát az olívaolajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a megkapart és darabokra vágott újkrumplit. Felöntjük az alaplével, beletesszük a petrezselyem levágott szárát. Közepes lángon addig főzzük, amíg a krumpli és a petrezselyemszár megpuhul. A letépkedett petrezselyemleveleket forrásban lévő, sós vízben egy pár pillanat alatt blansírozzuk, leszűrjük, és jéghideg vízzel átöblítjük. (Így megmarad szép zöld színe.) Mindent a turmixgépbe teszünk, és néhány perc alatt a legmagasabb fordulatszámon összemixeljük. Visszaöntjük a krémes levest a lábasba, a tejfölt is belekeverjük, egyet forralunk rajta, és kész.

Még több recept ezekkel a hozzávalókkal:

 

Vélemények, visszajelzések0 visszajelzés

Még nem írtak véleményt!

Írja meg tapasztalatát, véleményét!

Hozzászólás írásához be kell jelentkeznie!
Facebook profilommal szólok hozzá
Név:

Bejelentkezve Facebookon:
név

Kilépek a Facebookból
Mennyire volt elégedett a recepttel:

Tapasztalata, véleménye: A véleményt saját felelősségére írja! A(z) 54.162.105.241 IP címről szól hozzá.

felhasználói szabályzatot

Kemencés-narancsos kacsa

Közepes
Elkészítési idő: 90 perc

Mediterrán palacsintatorta

Egyszerű
Elkészítési idő: 60 perc

Tonhalszeletek sajttal és gombával

Egyszerű
Elkészítési idő: 60 perc

Nagyi krémese

Egyszerű
Elkészítési idő: 90 perc

Szivárványszelet

Nehéz
Elkészítési idő: 130 perc

Sajtos kosárka

Egyszerű
Elkészítési idő: 80 perc

További receptek »