Paprikapesto

Adag: 4, Elkészítési idő: 80 perc, Nehézség: Közepes

Elkészítés

A paprikákat elfelezzük, kicsumázzuk, kimagozzuk, és a külső felükkel felfelé sütőpapírra helyezzük. Megsütjük 200 fokon, míg kissé megbarnul a bőrük, letakarjuk egy nedves kendővel, lehűtjük, és kis darabokra vágjuk. Ezután a pekándiót kissé megpörköljük, a paradicsomokat négyfelé vágjuk, és 1 percig forrásban lévő vízbe tesszük, majd lehámozzuk és kimagozzuk. Ezt követően a chiliket megpucoljuk, megmossuk, és apróra daraboljuk. A vöröshagymát és a fokhagymát is megpucoljuk és feldaraboljuk. A hagymát, fokhagymát és a chilit forró olajban megdinszteljük, a többi elkészített hozzávalót hozzákeverjük, majd jöhet a zöldségalaplé és az ecet. Kicsit felforraljuk, és pürésítjük. Sóval, borssal, cukorral ízesítjük, majd megszórjuk dióval. Egy szép, átlátszó üvegben nem csak mutatós ajándék a pesto, hanem tökéletesen lezárt is. Így négy hétig is eláll.

 

Még több recept ezekkel a hozzávalókkal:

 

Vélemények, visszajelzések0 visszajelzés

Még nem írtak véleményt!

Írja meg tapasztalatát, véleményét!

Hozzászólás írásához be kell jelentkeznie!
Facebook profilommal szólok hozzá
Név:

Bejelentkezve Facebookon:
név

Kilépek a Facebookból
Mennyire volt elégedett a recepttel:

Tapasztalata, véleménye: A véleményt saját felelősségére írja! A(z) 54.226.179.247 IP címről szól hozzá.

felhasználói szabályzatot

Kemencés-narancsos kacsa

Közepes
Elkészítési idő: 90 perc

Mediterrán palacsintatorta

Egyszerű
Elkészítési idő: 60 perc

Tonhalszeletek sajttal és gombával

Egyszerű
Elkészítési idő: 60 perc

Nagyi krémese

Egyszerű
Elkészítési idő: 90 perc

Szivárványszelet

Nehéz
Elkészítési idő: 130 perc

Sajtos kosárka

Egyszerű
Elkészítési idő: 80 perc

További receptek »