Őzlábgomba-krémleves

Adag: 4, Elkészítési idő: 25 perc,

Elkészítés

Vajon apróra vágott hagymát pirítunk, hozzáadjuk az összevágott, megtisztított őzlábgombát. Sózzuk, borsozzuk, reszelünk rá egy kis szerecsendiót. Készre pároljuk, majd megszórjuk petrezselyemzölddel. Egy evőkanál liszttel meghintjük, összekeverjük, 1,5 liter húslével felengedjük. Felforraljuk, botmixerrel krémesítjük, átszűrjük. Tálalásig melegen tartjuk.

Még több recept ezekkel a hozzávalókkal:

 

Vélemények, visszajelzések1 visszajelzés


1.
Gyenge | konyhabubus (2011.10.20. 13:01)

Egy ilyen receptnél az az alap, hogy ismertetjük miként kell a gombát megtisztítani.
Az őzláb gombát -ha nem sütjük- meg kell nyúzni, mert elkocsonyásodik-szalonnásodik a bőre.


Írja meg tapasztalatát, véleményét!

Hozzászólás írásához be kell jelentkeznie!
Facebook profilommal szólok hozzá
Név:

Bejelentkezve Facebookon:
név

Kilépek a Facebookból
Mennyire volt elégedett a recepttel:

Tapasztalata, véleménye: A véleményt saját felelősségére írja! A(z) 54.226.34.209 IP címről szól hozzá.

felhasználói szabályzatot

Kemencés-narancsos kacsa

Közepes
Elkészítési idő: 90 perc

Mediterrán palacsintatorta

Egyszerű
Elkészítési idő: 60 perc

Tonhalszeletek sajttal és gombával

Egyszerű
Elkészítési idő: 60 perc

Nagyi krémese

Egyszerű
Elkészítési idő: 90 perc

Szivárványszelet

Nehéz
Elkészítési idő: 130 perc

Sajtos kosárka

Egyszerű
Elkészítési idő: 80 perc

További receptek »