Nagyi krémese

Adag: 4, Elkészítési idő: 90 perc,

Hozzávalók 4 főre

4 tojás
pici só
4 ek. porcukor
fél csomag (1 dkg) szalalkáli
kevés tej
40 dkg sima liszt

Krém:
8–9 tojás
40–45 dkg cukor
1,5 liter tej
8 ek. liszt
2 csomag vaníliás cukor
kevés porcukor

Elkészítés

A 4 tojást a porcukorral, picisóval, a kevés tejben elkevertfeloldottszalalkálival habosrakeverjük, majd annyi sima lisztet(kb. 40-45 dkg) adunkhozzá, hogy kemény galuskatésztátkapjunk. Fakanállal jólkidolgozzuk.Egy éjszakán át letakarvapihentetjük. Másnap négy lapotsütünk belőle. Nagyon kell lisztezni,mert ragadós. A sütőtelőmelegítjük, majd 170-180fokra mérsékeljük. Ezen a hőfokon- zsírozott tepsi hátlapjánvagy sütőlemezen - egyenkéntmegsütjük a lapokat széprózsaszínre.Krém: A tojások sárgáját kikeverjüka cukorral, majd a forrásbanlévő 1,5 l tejben - a 8púpos evőkanál liszttel együtt -sűrű krémszerűre főzzük. A tojásokhabját a vaníliás cukorralkeményre verjük, a még meleg,de már tűzről levett krémbeóvatosan beleforgatjuk. Ha márkihűltek a lapok, akkor a mégmeleg krémmel megtöltjük azokat.Porcukrot szórunk a tetejére.Öt-hat óra múlva szeletelhető.Körülbelül 7x7 centis kockákravágjuk. 45 darab lesz ebből amennyiségből.

Még több recept ezekkel a hozzávalókkal:

 

Vélemények, visszajelzések0 visszajelzés

Még nem írtak véleményt!

Írja meg tapasztalatát, véleményét!

Hozzászólás írásához be kell jelentkeznie!
Facebook profilommal szólok hozzá
Név:

Bejelentkezve Facebookon:
név

Kilépek a Facebookból
Mennyire volt elégedett a recepttel:

Tapasztalata, véleménye: A véleményt saját felelősségére írja! A(z) 54.81.208.173 IP címről szól hozzá.

felhasználói szabályzatot

Kemencés-narancsos kacsa

Közepes
Elkészítési idő: 90 perc

Mediterrán palacsintatorta

Egyszerű
Elkészítési idő: 60 perc

Tonhalszeletek sajttal és gombával

Egyszerű
Elkészítési idő: 60 perc

Nagyi krémese

Egyszerű
Elkészítési idő: 90 perc

Szivárványszelet

Nehéz
Elkészítési idő: 130 perc

Sajtos kosárka

Egyszerű
Elkészítési idő: 80 perc

További receptek »