Mediterrán palacsintatorta

Adag: 4, Elkészítési idő: 60 perc,

Hozzávalók 4 főre

10 db édes palacsinta
1 csomag vaníliás pudingpor
fél liter tej
2 ek. cukor
1 csomag zselatin
3 kivi
1 citrom
2 narancs
10 dkg darált mandula

Elkészítés

Egy tortaformát vagy a palacsintánálkicsivel nagyobb formátbeteszünk a hűtőszekrénybe.A pudingporból, acukorból és a tejből megfőzzüka sűrű pudingot, majdkihűtjük. A zselatint felforraljukfél liter vízben és amikorhűl, egy merőkanálnyit körbeforgatunka behűtött edényalján és falán. Hűtőben dermesztjük,ezután megismételjüka műveletet. A megtisztítottkivit felkarikázzuk, anarancsot gerezdekre szedjük,a megmosott, hámozatlancitromot karikákra vágjuk.Amikor az aszpik megdermedtaz edény falán, villára szúrunkegy-egy kivit, narancsot, belemártjukaz aszpikba és a formaoldalára igazítjuk. Ha megdermedt,a maradék gyümölcsökkelhasonló módon kirakjuka forma alját. Miután odaköt,aszpikkal rögzítjük. Amaradék aszpikot és a manduláta pudinghoz keverjük.Belerakjuk a palacsintákat aformába, közben kanállal óvatosanközékenjük a pudingot.A forma tetejére palacsintakerül. Hűtőben dermesztjüklegalább egy órát, majd forróvízbe mártjuk a formát éstányérra borítjuk a tortát. Körbenhabbal és gyümölccseldíszítjük.

Még több recept ezekkel a hozzávalókkal:

 

Vélemények, visszajelzések0 visszajelzés

Még nem írtak véleményt!

Írja meg tapasztalatát, véleményét!

Hozzászólás írásához be kell jelentkeznie!
Facebook profilommal szólok hozzá
Név:

Bejelentkezve Facebookon:
név

Kilépek a Facebookból
Mennyire volt elégedett a recepttel:

Tapasztalata, véleménye: A véleményt saját felelősségére írja! A(z) 54.92.246.200 IP címről szól hozzá.

felhasználói szabályzatot

Kemencés-narancsos kacsa

Közepes
Elkészítési idő: 90 perc

Mediterrán palacsintatorta

Egyszerű
Elkészítési idő: 60 perc

Tonhalszeletek sajttal és gombával

Egyszerű
Elkészítési idő: 60 perc

Nagyi krémese

Egyszerű
Elkészítési idő: 90 perc

Szivárványszelet

Nehéz
Elkészítési idő: 130 perc

Sajtos kosárka

Egyszerű
Elkészítési idő: 80 perc

További receptek »