Mazsolás-almás rizs

Adag: 4, Elkészítési idő: 50 perc,

Elkészítés

Elolvasztjuk a margarint egy kisebb (fedővel együtt sütőbe tehető)edényben, majd átforgatjuk benne arizst, a hagymát és a fokhagymát. Ezután hozzáadjuka mazsolát és az apró kockákra vágott almát. Ezekkel is alaposan átforgatjuk. A művelet összesen 5 percet vesz igénybe, ennél hosszabb ideig nem szükséges lé nélkül a tűzön lennie. Ekkor hozzáöntjük a csirke alaplét, felforraljuk. A forrástól számítva 10 percig sütjük az előmelegített sütőben.Ha 10 perc után azt tapasztaljuk, hogy kemény a rizs még egy kis alaplevet öntünk rá. Zárjuk el a sütőt, és helyezzük vissza a melegbe a lefedett edényt. Így nem ég el a rizs, de a még kemény szemek megpuhulnak. Ha készen van, le kell venni a fedőt és alaposan átforgatni, hogy a gőz eltávozhasson, akkor nem lesz maccsos a rizs.Kitünő körete csirkének, pulykának, de ízlés szerint máshoz is tálalható. Sőt önmagában is finom, tehát nemcsak köretnek ajánljuk.

 

Még több recept ezekkel a hozzávalókkal:

 

Vélemények, visszajelzések2 visszajelzés


2.
Megfelelt | konyhabubus (2011.08.30. 10:31)

Elkészítettem a fent leírt módosításom szerint ezt a köretet.
Véleményem szerint mazsolásan túl pikáns, de a nélkül almásan kitűnő köret.

1.
Gyenge | konyhabubus (2011.08.23. 12:16)

Tipikusan bizonytalan rizsfőző recept. Sokan ezért nem szeretnek rizst főzni.
A hozzávalók rendbe vannak, de az elkészítés módja -szerintem- csapnivaló.
Én így készíteném:
Szitában átmossuk, lecsöpögtetjük a bögrényi A rizst.
3-4 evőkanál olajat/olívaolajat felforrósítunk -lehetőleg 28 cm-es üvegtetős edényben-.
Közepes lángon gyakori kevergetéssel kiszárítjuk a rizst, addig sütjük amíg a rizsszemek beolajozódnak, önállóan szétválnak, pörögnek. Ez néhány perc.
A vége felé beledobhatjuk a lereszelt gerezd fokhagymát.
Amikor pörög a rizsünk, belehelyezzük a finomra vágott hagymát
és még egy percig együtt pirítjuk.
Ezután óvatosan felöntjük két bögrényi csirke alaplével és hozzáadjuk az
almát és a mazsolát. Összekeverjük, felforraljuk.
Ezután lefedjük és közepes lángon addig főzzük, amíg a legfelső sor rizsszemeiről is
lefő a főzőlé.
Ekkor elzárjuk alatta a lángot, levesszük a fedőt és megszórjuk egy kevés apróra vágott
petrezselyemmel/szárított petrezselyemmel.
Visszatesszük a fedőt és legalább 10 percig pihentetjük.
Ezután levesszük a fedőt, átkeverjük az ételt. Készen vagyunk.
Biztosak lehetünk benne, hogy a rizsszemeink is megpuhultak.
Az elkészítési ideje kb. 25 perc.


Írja meg tapasztalatát, véleményét!

Hozzászólás írásához be kell jelentkeznie!
Facebook profilommal szólok hozzá
Név:

Bejelentkezve Facebookon:
név

Kilépek a Facebookból
Mennyire volt elégedett a recepttel:

Tapasztalata, véleménye: A véleményt saját felelősségére írja! A(z) 54.226.179.247 IP címről szól hozzá.

felhasználói szabályzatot

Kemencés-narancsos kacsa

Közepes
Elkészítési idő: 90 perc

Mediterrán palacsintatorta

Egyszerű
Elkészítési idő: 60 perc

Tonhalszeletek sajttal és gombával

Egyszerű
Elkészítési idő: 60 perc

Nagyi krémese

Egyszerű
Elkészítési idő: 90 perc

Szivárványszelet

Nehéz
Elkészítési idő: 130 perc

Sajtos kosárka

Egyszerű
Elkészítési idő: 80 perc

További receptek »