Kemencés-narancsos kacsa

Adag: 4, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézség: Közepes

Hozzávalók 4 főre

Hozzávalók:
1 pecsenyekacsa

fehér bors
4 narancs
2 ek. cukor
1 dl gyenge borecet
1 dl fehérbor
1 ek. liszt
1/2 dl pezsgő
olaj

Elkészítés

A kacsát sóval, borssal bedörzsöljük,forró olajjal megöntözzük,fedő alatt puhára pároljuk,majd forró sütőben pirosra sütjük. Egy narancsot meghámozunk,és a héját nagyon vékonyan felmetéljük. A cukrot egy kis lábaskában aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a megforrósított ecetet, anarancshéjat, két narancs levét,a bort, és 5 percig lassan forraljuk. A lisztet elkeverjük kevés vízzel, majd apránként felhígítjuk anarancsos mártással, és felforraljuk. Ízesítjük sóval, borssal, pezsgővel. A közben elkészült kacsa levérőllemerjük a zsírt, és a pecsenyelevét is a mártásba öntjük. A kacsát feldarabolva elrendezzük egy előmelegített tálon. A negyedik narancsot hosszában ketté, majd 2-3 milliméter vastag szeletekre vágjuk. Ezekkel a szeletekkel és a meghámozott narancs szétszedett gerezdjeivel körülrakjuk a kacsát. A mártást külön csészében adjuk hozzá.

Még több recept ezekkel a hozzávalókkal:

 

Vélemények, visszajelzések0 visszajelzés

Még nem írtak véleményt!

Írja meg tapasztalatát, véleményét!

Hozzászólás írásához be kell jelentkeznie!
Facebook profilommal szólok hozzá
Név:

Bejelentkezve Facebookon:
név

Kilépek a Facebookból
Mennyire volt elégedett a recepttel:

Tapasztalata, véleménye: A véleményt saját felelősségére írja! A(z) 54.237.78.165 IP címről szól hozzá.

felhasználói szabályzatot

Kemencés-narancsos kacsa

Közepes
Elkészítési idő: 90 perc

Mediterrán palacsintatorta

Egyszerű
Elkészítési idő: 60 perc

Tonhalszeletek sajttal és gombával

Egyszerű
Elkészítési idő: 60 perc

Nagyi krémese

Egyszerű
Elkészítési idő: 90 perc

Szivárványszelet

Nehéz
Elkészítési idő: 130 perc

Sajtos kosárka

Egyszerű
Elkészítési idő: 80 perc

További receptek »