Káposztás lepény

Adag: 4, Elkészítési idő: 90 perc,

Elkészítés

A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk. Simára dolgozzuk, és kétfelé osztva cipót formálunk belőle, 15 percig pihentetjük. A cipókat egyenként lisztezett deszkán hoszszúkásra sodorjuk, olvasztott zsírral meglocsoljuk, közepére hosszába a párolt káposzta, só, bors, és a tejföllel meglocsoljuk. Ráhajtjuk a tészta egyik felét, kicsit zsírral megkenjük, és ráhajtjuk a másik felét. Tenyérnyi darabora vágva zsírozott tepsibe rakjuk, és tejföllel megkenjük. Előmelegített sütőben magas hőfokon sütjük. Ha megsült, még forrón mély tálba rakjuk, zsírpapírral, majd felül konyharuhával letakarjuk. A keletkezett gőzben a tészta finoman visszapuhul. Régi, köznapi eledel, főleg rántással készült levesek mellé ajánlott.

Még több recept ezekkel a hozzávalókkal:

 

Vélemények, visszajelzések0 visszajelzés

Még nem írtak véleményt!

Írja meg tapasztalatát, véleményét!

Hozzászólás írásához be kell jelentkeznie!
Facebook profilommal szólok hozzá
Név:

Bejelentkezve Facebookon:
név

Kilépek a Facebookból
Mennyire volt elégedett a recepttel:

Tapasztalata, véleménye: A véleményt saját felelősségére írja! A(z) 54.166.205.242 IP címről szól hozzá.

felhasználói szabályzatot

Kemencés-narancsos kacsa

Közepes
Elkészítési idő: 90 perc

Mediterrán palacsintatorta

Egyszerű
Elkészítési idő: 60 perc

Tonhalszeletek sajttal és gombával

Egyszerű
Elkészítési idő: 60 perc

Nagyi krémese

Egyszerű
Elkészítési idő: 90 perc

Szivárványszelet

Nehéz
Elkészítési idő: 130 perc

Sajtos kosárka

Egyszerű
Elkészítési idő: 80 perc

További receptek »