Káposztás halleves

Adag: 4, Elkészítési idő: 130 perc,

Elkészítés

A káposztát tetszőlegesen kimossuk. A szalonnát apró kockára vágjuk, majd kiolvasztjuk, rátesszük a káposztát, hozzáöntünk 1,5 liter vizet. Beletesszük a babérlevelet, a sót és az erős paprikát, és 50 percig főzzük. Ha szükséges, pótoljuk a vizet. Közben megtisztítjuk a sárgarépát és a póréhagymát, vékony metéltre vágjuk, a levesbe teszszük.Hozzáadjuk a tárkonyt és a sáfrányt. A tejfölben elkeverjük a lisztet, és behabarjuk vele a levest. Beletesszük a halszeleteket is, és - kíméletesen - még 10 percig főzzük. Tálalásnál a tetejére tehetünk még tejfölt.

Megjegyzés: Ha egész halat veszünk, a leeső részekből pici zöldséggel alaplét főzünk, és víz helyett ezzel öntjük fel a levest, még finomabb lesz.

 

Még több recept ezekkel a hozzávalókkal:

 

Vélemények, visszajelzések0 visszajelzés

Még nem írtak véleményt!

Írja meg tapasztalatát, véleményét!

Hozzászólás írásához be kell jelentkeznie!
Facebook profilommal szólok hozzá
Név:

Bejelentkezve Facebookon:
név

Kilépek a Facebookból
Mennyire volt elégedett a recepttel:

Tapasztalata, véleménye: A véleményt saját felelősségére írja! A(z) 54.226.179.247 IP címről szól hozzá.

felhasználói szabályzatot

Kemencés-narancsos kacsa

Közepes
Elkészítési idő: 90 perc

Mediterrán palacsintatorta

Egyszerű
Elkészítési idő: 60 perc

Tonhalszeletek sajttal és gombával

Egyszerű
Elkészítési idő: 60 perc

Nagyi krémese

Egyszerű
Elkészítési idő: 90 perc

Szivárványszelet

Nehéz
Elkészítési idő: 130 perc

Sajtos kosárka

Egyszerű
Elkészítési idő: 80 perc

További receptek »