Házikolbász

Adag: 10, Elkészítési idő: 180 perc, Nehézség: Közepes

Elkészítés

A kolbász készítéséhez félretett húst közepes lyukú húsdarálón ledaráljuk. A szalonnát nagylyukú tárcsán daráljuk át. A szalonnás darált húshoz hozzáadjuk a sót, a fűszerőrleményeket és többször alaposan átdagasztjuk a masszát. Letakarva 24 órán át érni hagyjuk a dagasztóteknőben, majd újra átgyúrva, vékonybélbe töltve 30-35 cm-es párokat készítünk. Hideg füstre helyezzük, és halványpirosra füstöljük. A füstölés után hűvös helyen tárolva egy hónapig érleljük, és csak utána kezdjük el fogyasztani.

Még több recept ezekkel a hozzávalókkal:

 

Vélemények, visszajelzések0 visszajelzés

Még nem írtak véleményt!

Írja meg tapasztalatát, véleményét!

Hozzászólás írásához be kell jelentkeznie!
Facebook profilommal szólok hozzá
Név:

Bejelentkezve Facebookon:
név

Kilépek a Facebookból
Mennyire volt elégedett a recepttel:

Tapasztalata, véleménye: A véleményt saját felelősségére írja! A(z) 54.159.94.253 IP címről szól hozzá.

felhasználói szabályzatot

Kemencés-narancsos kacsa

Közepes
Elkészítési idő: 90 perc

Mediterrán palacsintatorta

Egyszerű
Elkészítési idő: 60 perc

Tonhalszeletek sajttal és gombával

Egyszerű
Elkészítési idő: 60 perc

Nagyi krémese

Egyszerű
Elkészítési idő: 90 perc

Szivárványszelet

Nehéz
Elkészítési idő: 130 perc

Sajtos kosárka

Egyszerű
Elkészítési idő: 80 perc

További receptek »