Hagyományos lángostészta

Adag: 3, Elkészítési idő: 60 perc,

Elkészítés

Az élesztõt 2 evõkanál tejben felfuttatjuk. Ezután a liszttel, amég melegen áttört burgonyával, a tojássárgájával, az olvasztott vajjal, a sóval és annyi langyos tejjel, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk, öszszegyúrjuk. Cipóvá formáljuk, majd egy liszttel behintett tálban, letakarva langyos helyen duplájára kelesztjük. Ezután lisztezett deszkán félujjnyi vastagra nyújtjuk, és tenyérnyi darabokat kanyarítunk belõle. Újabb 20 percig pihentetjük letakarva(különben kéreg keletkezika felületén, ami nem esztétikus), majd egyenként forgatva mindegyiket duplájára húzzuk. Végül bõ, forró olajban szép pirosra sütjük.

 

Még több recept ezekkel a hozzávalókkal:

 

Vélemények, visszajelzések1 visszajelzés


1.
Elégedett vagyok | konyhabubus (2011.08.13. 12:39)

Hasonló a bevált pizzatésztám receptje, de az krumpli nélküli.
Hiányolom, hogy nem adja meg a só mennyiségét, pedig az itt fontos.
Véleményem szerint ide egy púpozott teáskanál finomított só dukál.


Írja meg tapasztalatát, véleményét!

Hozzászólás írásához be kell jelentkeznie!
Facebook profilommal szólok hozzá
Név:

Bejelentkezve Facebookon:
név

Kilépek a Facebookból
Mennyire volt elégedett a recepttel:

Tapasztalata, véleménye: A véleményt saját felelősségére írja! A(z) 54.196.119.93 IP címről szól hozzá.

felhasználói szabályzatot

Kemencés-narancsos kacsa

Közepes
Elkészítési idő: 90 perc

Mediterrán palacsintatorta

Egyszerű
Elkészítési idő: 60 perc

Tonhalszeletek sajttal és gombával

Egyszerű
Elkészítési idő: 60 perc

Nagyi krémese

Egyszerű
Elkészítési idő: 90 perc

Szivárványszelet

Nehéz
Elkészítési idő: 130 perc

Sajtos kosárka

Egyszerű
Elkészítési idő: 80 perc

További receptek »