Gorgonzolás frisée saláta posírozott körtével, pirított fenyőmaggal

Adag: 3, Elkészítési idő: 40 perc, Nehézség: Közepes

Elkészítés

Az ecetet és a bort összekeverjük, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és a vaníliát, majd felforraljuk. A körtét hajszálvékonyra szeljük, és a fűszeres lébe tesszük, 1 percig forraljuk (ez a posírozás). Sütőpapírra vagy szilikonlapra fektetjük a körteszeleteket, majd 80 fokos sütőben megszárítjuk. A fenyőmagot megpirítjuk. A frisée salátát megmossuk, a szívét használjuk fel, ami szép sárgás, leveleire szedjük, beletesszük egy tálba. Olívaolajjal és a körtelével meglocsoljuk, megsózzuk, összeforgatjuk. Tányérra tesszük a leveleket, ráfektetjük a körteszeleteket, rádaraboljuk a gorgonzolát, végül megszórjuk a pirított fenyőmaggal.

Még több recept ezekkel a hozzávalókkal:

 

Vélemények, visszajelzések0 visszajelzés

Még nem írtak véleményt!

Írja meg tapasztalatát, véleményét!

Hozzászólás írásához be kell jelentkeznie!
Facebook profilommal szólok hozzá
Név:

Bejelentkezve Facebookon:
név

Kilépek a Facebookból
Mennyire volt elégedett a recepttel:

Tapasztalata, véleménye: A véleményt saját felelősségére írja! A(z) 107.22.17.220 IP címről szól hozzá.

felhasználói szabályzatot

Kemencés-narancsos kacsa

Közepes
Elkészítési idő: 90 perc

Mediterrán palacsintatorta

Egyszerű
Elkészítési idő: 60 perc

Tonhalszeletek sajttal és gombával

Egyszerű
Elkészítési idő: 60 perc

Nagyi krémese

Egyszerű
Elkészítési idő: 90 perc

Szivárványszelet

Nehéz
Elkészítési idő: 130 perc

Sajtos kosárka

Egyszerű
Elkészítési idő: 80 perc

További receptek »