Csirkemellfilé pisztáciás-sárgarépás takaróban

Adag: 4, Elkészítési idő: 110 perc, Nehézség: Közepes

Elkészítés

A csirkemelleket enyhén megsózzuk, falatnyi kockákra vágjuk, olajon megsütjük, majd egy 20x30 centiméteres tűzálló tálba helyezzük. A pisztáciákat megszabadítjuk a héjuktól (forró vízben, lefedve áztatjuk fél óráig, így könnyebben leszedhetjük róla a vörös burkot). A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát, és megízesítjük ételízesítővel. Ezután 15 percig fedő alatt pároljuk, utána pedig belekeverjük a vajkrémet, az apróra vágott petrezselymet és a pisztáciát. Az így elkészült masszát ráöntjük a csirkemellkockákra, a tetejére parmezánt szórunk. 200 fokon 30 perc alatt készre sütjük. A csirkemellfilét akár egészben is hagyhatjuk.

 

Még több recept ezekkel a hozzávalókkal:

 

Vélemények, visszajelzések1 visszajelzés


1.
Gyenge | Limarapeksege (2012.02.06. 10:57)

Ez a fotó innen származik, és semmi köze ehhez a recepthez: http://nikifelefozocske.blogspot.com/2010/12/niki-fele-keleti-csirke.html


Írja meg tapasztalatát, véleményét!

Hozzászólás írásához be kell jelentkeznie!
Facebook profilommal szólok hozzá
Név:

Bejelentkezve Facebookon:
név

Kilépek a Facebookból
Mennyire volt elégedett a recepttel:

Tapasztalata, véleménye: A véleményt saját felelősségére írja! A(z) 54.224.197.86 IP címről szól hozzá.

felhasználói szabályzatot

Kemencés-narancsos kacsa

Közepes
Elkészítési idő: 90 perc

Mediterrán palacsintatorta

Egyszerű
Elkészítési idő: 60 perc

Tonhalszeletek sajttal és gombával

Egyszerű
Elkészítési idő: 60 perc

Nagyi krémese

Egyszerű
Elkészítési idő: 90 perc

Szivárványszelet

Nehéz
Elkészítési idő: 130 perc

Sajtos kosárka

Egyszerű
Elkészítési idő: 80 perc

További receptek »