Ügyfélszolgálatunk:
helpdeskistenhozta@lapcom.hu
+36 30 747 6626 (H-P: 8.00-16.00)
Csirkemellfilé pisztáciás-sárgarépás takaróban

Hozzávalók 4 főre
Hozzávalók 4 személyre:2 közepes méretű csirkemellfilé
1 fej vöröshagyma
80 dkg sárgarépa
1 doboz natúr vajkrém
20 dkg pisztácia
1 csokor petrezselyem
ételízesítő por
só
olaj a sütéshez
10 dkg parmezán
Elkészítés
A csirkemelleket enyhén megsózzuk, falatnyi kockákra vágjuk, olajon megsütjük, majd egy 20x30 centiméteres tűzálló tálba helyezzük. A pisztáciákat megszabadítjuk a héjuktól (forró vízben, lefedve áztatjuk fél óráig, így könnyebben leszedhetjük róla a vörös burkot). A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát, és megízesítjük ételízesítővel. Ezután 15 percig fedő alatt pároljuk, utána pedig belekeverjük a vajkrémet, az apróra vágott petrezselymet és a pisztáciát. Az így elkészült masszát ráöntjük a csirkemellkockákra, a tetejére parmezánt szórunk. 200 fokon 30 perc alatt készre sütjük. A csirkemellfilét akár egészben is hagyhatjuk.
Még több recept ezekkel a hozzávalókkal:
Kemencés-narancsos kacsa
Közepes
Elkészítési idő: 90 perc
Mediterrán palacsintatorta
Egyszerű
Elkészítési idő: 60 perc
Tonhalszeletek sajttal és gombával
Egyszerű
Elkészítési idő: 60 perc
Nagyi krémese
Egyszerű
Elkészítési idő: 90 perc
Vélemények, visszajelzések1 visszajelzés
Ez a fotó innen származik, és semmi köze ehhez a recepthez: http://nikifelefozocske.blogspot.com/2010/12/niki-fele-keleti-csirke.html
Írja meg tapasztalatát, véleményét!