Csípős omlett, olívabogyóval

Adag: 2, Elkészítési idő: 40 perc,

Elkészítés

A hagymát finomra vágjuk, egy nagyobb serpenyőben kevés olajon üvegesre pirítjuk, a paradicsomot meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, vagy villával szétnyomkodjuk, levével együtt a hagymára dobjuk, hozzáadjuk a mentát, bazsalikomot, majoránnát és a cseresznyepaprikát, végül a zúzott fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és fedő nélkül, körülbelül 8-10 percig rotyogtatjuk, amíg a paradicsom elfövi a levét. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját elkeverjük a tejjel, és borssal ízesítjük, a fehérjét pedig kemény habbá verjük. A tojássárgájás masszába keverjük a kimagozott olívabogyót, valamint a kemény habbá vert fehérjét,és az egészet a paradicsomos-fűszeres alapra öntjük, összekeverjük, 2-3 percig még sütjük, de már nem keverjük meg, lehúzzuk atűzről, ugyancsak 2-3 percre fedővel letakarjuk,és azonnal, melegen tálaljuk. Nem szabad kiszáradnia, mert úgy nem jó.

 

Még több recept ezekkel a hozzávalókkal:

 

Vélemények, visszajelzések0 visszajelzés

Még nem írtak véleményt!

Írja meg tapasztalatát, véleményét!

Hozzászólás írásához be kell jelentkeznie!
Facebook profilommal szólok hozzá
Név:

Bejelentkezve Facebookon:
név

Kilépek a Facebookból
Mennyire volt elégedett a recepttel:

Tapasztalata, véleménye: A véleményt saját felelősségére írja! A(z) 23.20.165.182 IP címről szól hozzá.

felhasználói szabályzatot

Kemencés-narancsos kacsa

Közepes
Elkészítési idő: 90 perc

Mediterrán palacsintatorta

Egyszerű
Elkészítési idő: 60 perc

Tonhalszeletek sajttal és gombával

Egyszerű
Elkészítési idő: 60 perc

Nagyi krémese

Egyszerű
Elkészítési idő: 90 perc

Szivárványszelet

Nehéz
Elkészítési idő: 130 perc

Sajtos kosárka

Egyszerű
Elkészítési idő: 80 perc

További receptek »