Bab darált hússal

Adag: 4, Elkészítési idő: 220 perc,

Elkészítés

A babot éjszakára beáztatjuk 1 liter vízbe. Másnap az áztatóvízzel együtt feltesszük főni, és majdnem puhára főzzük. A hagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és forró olajon a darált hússal lepirítjuk. A szárított fűszerpaprikát csíkokra vágjuk, és beáztatjuk a csirkehúslevesbe. A konzerv paradicsomot levétől lecsöpögtetjük, darabokra vágjuk, és a húshoz adjuk. Ezután a többi hozzávalót, a fűszerpaprikát, a csíkokra vágott paprikát, a kis kockákra vágott fokhagymát az oregánót, a kurkumát, a sót, a chilit, s végül a csirkehúslevest is a húshoz adjuk. A darált húst körülbelül 2 órán át pároljuk gyenge tűzön, fedő nélkül úgy, hogy a leve besűrűsödjön. Ezután hozzáadjuk a lecsöpögtetett babot, és további 30 percig főzzük.

Még több recept ezekkel a hozzávalókkal:

 

Vélemények, visszajelzések1 visszajelzés


1.
Elégedett vagyok | konyhabubus (2011.08.28. 09:43)

Kifejezetten tetszik ez a recept.
Másfél teáskanál római köménnyel és egy kis kukoricával chili con carne válna belőle.
Kicsit sokáig kell főzni, ezért én konzerv babot használok ilyenkor.


Írja meg tapasztalatát, véleményét!

Hozzászólás írásához be kell jelentkeznie!
Facebook profilommal szólok hozzá
Név:

Bejelentkezve Facebookon:
név

Kilépek a Facebookból
Mennyire volt elégedett a recepttel:

Tapasztalata, véleménye: A véleményt saját felelősségére írja! A(z) 54.166.205.242 IP címről szól hozzá.

felhasználói szabályzatot

Kemencés-narancsos kacsa

Közepes
Elkészítési idő: 90 perc

Mediterrán palacsintatorta

Egyszerű
Elkészítési idő: 60 perc

Tonhalszeletek sajttal és gombával

Egyszerű
Elkészítési idő: 60 perc

Nagyi krémese

Egyszerű
Elkészítési idő: 90 perc

Szivárványszelet

Nehéz
Elkészítési idő: 130 perc

Sajtos kosárka

Egyszerű
Elkészítési idő: 80 perc

További receptek »