Aranygaluska

Adag: 4, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézség: Közepes

Hozzávalók 4 főre

A galuskatésztához:
25 dkg liszt
1 tojás
1 citrom reszelt héja
10 dkg dió
3–3 dkg porcukor és vaj
1,2 dl tej
csipet só
2 dkg élesztő

A vaníliaöntethez:
3 dl tej
3 tojássárgája
3 ek. liszt
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, a hozzávalókat összegyúrjuk, fél óráig állni hagyjuk. Amikor megkelt, két centiméteres tésztát nyújtunk belőle, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A galuskákat meghengergetjük a dió és a vaj keverékében, tepsibe tesszük, és 160 fokon 20 perc alatt pirosra sütjük. Az öntethez a tojásfehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A sárgáját vaníliás cukorral és a liszttel kikeverjük, apránként hozzáadjuk a tejet, majd lassú tűzön megfőzzük a krémet. Vigyázat, könnyen odaég! Amikor a galuska megsült, vaníliás öntettel meglocsolva tálaljuk.

Még több recept ezekkel a hozzávalókkal:

 

Vélemények, visszajelzések0 visszajelzés

Még nem írtak véleményt!

Írja meg tapasztalatát, véleményét!

Hozzászólás írásához be kell jelentkeznie!
Facebook profilommal szólok hozzá
Név:

Bejelentkezve Facebookon:
név

Kilépek a Facebookból
Mennyire volt elégedett a recepttel:

Tapasztalata, véleménye: A véleményt saját felelősségére írja! A(z) 54.147.237.64 IP címről szól hozzá.

felhasználói szabályzatot

Kemencés-narancsos kacsa

Közepes
Elkészítési idő: 90 perc

Mediterrán palacsintatorta

Egyszerű
Elkészítési idő: 60 perc

Tonhalszeletek sajttal és gombával

Egyszerű
Elkészítési idő: 60 perc

Nagyi krémese

Egyszerű
Elkészítési idő: 90 perc

Szivárványszelet

Nehéz
Elkészítési idő: 130 perc

Sajtos kosárka

Egyszerű
Elkészítési idő: 80 perc

További receptek »