Aranygaluska vaníliaöntettel

Adag: 10, Elkészítési idő: 50 perc, Nehézség: Közepes

Elkészítés

Kelt tésztát készítünk, amelyhez a végén a szokásosnál több vajat adunk. Kis edényben vajat melegítünk, és félre tesszük. Megfelelő méretű, magasperemű, zománcozott tepsit vagy kuglófformát kikenünk zsírral, majd meghintjük morzsával. A darált diót összekeverjük porcukorral. A kelt tésztát lisztezett nyújtótáblán egy centiméter vastagságúra kinyújtjuk. Lisztbe mártott pogácsaszaggatóval galuskákat szaggatunk, amelyeket egyenként olvasztott vajba mártunk, és a kivajazott tepsibe egymásmellé helyezünk. Ha egy teljes sorral elkészülünk, meghintjük cukrozott, darált dióval. Erre újabb tésztaréteget helyezünk, majd bekenjük tojással. A tésztát langyos helyre tesszük és kelesztjük. A megkelt tésztát 180-200 fokra hevített sütőben 30 percig sütjük. A sütést követően langyos helyen pihentetjük a tésztát, majd óvatosan nyújtótáblára borítjuk, és a tésztát darabjaira szedjük. Az elkészült aranygaluskát porcukorral meghintjük, és mellé mártáscsészében vaníliaöntetet adunk.

Még több recept ezekkel a hozzávalókkal:

 

Vélemények, visszajelzések0 visszajelzés

Még nem írtak véleményt!

Írja meg tapasztalatát, véleményét!

Hozzászólás írásához be kell jelentkeznie!
Facebook profilommal szólok hozzá
Név:

Bejelentkezve Facebookon:
név

Kilépek a Facebookból
Mennyire volt elégedett a recepttel:

Tapasztalata, véleménye: A véleményt saját felelősségére írja! A(z) 54.92.170.142 IP címről szól hozzá.

felhasználói szabályzatot

Kemencés-narancsos kacsa

Közepes
Elkészítési idő: 90 perc

Mediterrán palacsintatorta

Egyszerű
Elkészítési idő: 60 perc

Tonhalszeletek sajttal és gombával

Egyszerű
Elkészítési idő: 60 perc

Nagyi krémese

Egyszerű
Elkészítési idő: 90 perc

Szivárványszelet

Nehéz
Elkészítési idő: 130 perc

Sajtos kosárka

Egyszerű
Elkészítési idő: 80 perc

További receptek »