Liszt

Leírás

A sütőcukrászati termékek legfontosabb nyersanyaga a búzaliszt. Ezért nagy gondot kellfordítani a megfelelő minőségű liszt megválasztására.A liszt a malomipar végterméke. Készülhet egy vagy többfajta búzából. Minősége a búraminőségétől és az őrlés módjától függ. A sütőcukrászat általában a finom fehér búzalisztetdolgozza fel. A liszt leglényegesebb alkotórészei a fehérjéből álló sikér és a keményítő. Sütőcukrászatiszempontból a liszt minőségét elsősorban a következő tulajdonságai szabják meg: a szemcse-nagyság és a szemcseegyenlőség, továbbá a sikér minősége és mennyisége. Természetesen igen lényeges a liszt színe is <a href="http://webfood.hu/webshop2011.fcgi?rx=&item=&nyelv=hu&menuparam32=2897&type=32">Rendeljen lisztet otthonra a Webfoddtól</a>

Liszt receptek

Nagyi krémese

Egyszerű
Elkészítési idő: 90 perc

Tonhalszeletek sajttal és gombával

Egyszerű
Elkészítési idő: 60 perc

Szivárványszelet

Szivárványszelet

Nehéz
Elkészítési idő: 130 perc

Sajtos kosárka

Sajtos kosárka

Egyszerű
Elkészítési idő: 80 perc

Szilvás lepény

Szilvás lepény

Egyszerű
Elkészítési idő: 80 perc

Tejszínes gombakrémleves

Tejszínes gombakrémleves

Egyszerű
Elkészítési idő: 100 perc

Túrós süti

Túrós süti

Egyszerű
Elkészítési idő: 100 perc

Szilveszteri malacgulyás

Szilveszteri malacgulyás

Közepes
Elkészítési idő: 160 perc

Szilveszteri korhelyleves

Szilveszteri korhelyleves

Közepes
Elkészítési idő: 100 perc

Szezámos rúd

Szezámos rúd

Egyszerű
Elkészítési idő: 60 perc

Kemencés-narancsos kacsa

Közepes
Elkészítési idő: 90 perc

Mediterrán palacsintatorta

Egyszerű
Elkészítési idő: 60 perc

Tonhalszeletek sajttal és gombával

Egyszerű
Elkészítési idő: 60 perc

Nagyi krémese

Egyszerű
Elkészítési idő: 90 perc

Szivárványszelet

Nehéz
Elkészítési idő: 130 perc

Sajtos kosárka

Egyszerű
Elkészítési idő: 80 perc

További receptek »